Economie

Gestionarea deseurilor biodegradabile reprezinta una dintre prioritatile Consiliului Judetean Prahova. La Balta Doamnei a fost inaugurata prima statie de obtinere a compostului din deseuri biodegradabile, investitie cifrata la peste 1,4 milioane de euro. 
Proiectul privind demararea lucrarilor la prima statie de obtinere a compostului din deseuri biodegradabile a demarat in luna octombrie 2009. Prin realizarea acestei investitii, autoritatile judetene spera sa reduca impactul asupra mediului produs de deseurile biodegradabile.
Printr-un fond european, parcurgem ultima etapa, respectiv informarea populatiei si incheierea primelor contracte de depozitare a vrejurilor, astfel ca, undeva in luna mai sa reusim sa punem florile in gradina cu pamant produs in Romania, la Balta Doamnei.  Investitia este extrem de importanta avand in vedere ca aceasta zona este un bazin legumicol, iar pana acum resturile vegetale erau aruncate in asa-zisele gropi neautorizate. Prin aceasta investitie speram sa rezolvam aceasta problema” a sustinut Vasile Dascalu, primarul comunei Balta Doamnei.
Statia va deservi, pe langa aceasta comuna, alte cinci localitati din apropiere. Unitatea de compostare va avea o capacitate totala de 3-6 tone pe zi. Intreaga investitie s-a cifrat la peste 1,4 milioane de euro, din care 430.000 de euro reprezinta contributia Consiliului Judetean Prahova.
Cu aceasta ocazi Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, a dat asigurari ca se va ocupa personal de inspectia lucrarii saptamanal, urmand ca pana la sfarsitul anului 2012, localitatile Balta Doamnei si Gherghita “sa devina varf de dezvoltare”, prioritare fiind proiectele legate de alimentarea cu apa potabila, reabilitarea drumurilor, racordarea la reteaua cu gaz metan în zona sudica a judetului Prahova.